marți, 27 aprilie 2010

Viceprimarul Dorel Tudor si sotia sa, membri ai mafiei lui Bebe Ivanovici !

In perioada in care Tudor Dorel a indeplinit functiile de vicepresedinte al Consiliului Local Ilfov, sluga a infractorului Constantin Bebe Ivanovici si membru al organizatiei mafiote condusa de acesta, sotia Nicoleta Tudor participa activ la devalizarea Casei de Sanatate Ilfov. Bineinteles, desi in afacere sunt implicate multe persoane care ar trebui sa infunde puscaria, nimeni nu a fost pedepsit.
In aprilie 2001, cotidianul ZIUA publica materialul pe care va invitam sa-l cititi si sa-l analizati in cele ce urmeaza :

Curtea de Conturi a depistat găuri de miliarde de lei comise de prietenii şi rubedeniile preşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov

“Cosa Nostra” lui Bebe Ivanovici face jaf la Casa de Sănătate Ilfov


Bebe Ivanovici, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov şi al filialei PDSR Ilfov, continuă să scandalizeze opinia publică, prin acţiunile sale mercantile, care nu mai au nicio limită. În cazul de faţă, vă prezentăm situaţia dezastruoasă în care au fost adusă Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov din vara trecută şi până în prezent, începând din ziua când Bebe Ivanovici a fost ales preşedintele CJ şi a devenit, în mod ilegal, membru în Consiliul de administraţie al acestei instituţii. Construind o reţea de tip “Cosa Nostra” al cărei jupân este, Bebe Ivanovici şi-a pus oamenii de încredere în funcţii cheie ale Casei. Tudor Nicoleta, directorea generală, şi Mirela Georgescu, şefă de Personal, sunt “întâmplător” soţiile lui Tudor Dorel şi George Georgescu, ambii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Ilfov, adică adjuncţii lui Bebe Ivanovici. Gabriel Vâlcea, directorul economic al Casei de Sănătate, este tot “întâmplător” cumătrul lui Bebe Ivanovici (Vâlcea este naşul fetei lui ). Surse avizate ne-au informat despre un fapt alarmant: directoarea adjunctă medicală a Casei, Georgeta Dinu, are o socieatate medicală particulară la Popeşti – Leordeni la care este asociată cu directoarea generală Tudor Nicoleta. Societatea particulară are încheiate contracte de furnizare de servicii medicale de sute de milioane de lei, cu Casa de Sănătate Ilfov, fiind interesant de aflat cine a semnat, de o parte şi de cealaltă, contractul aducător de profituri grase.

Amenzi de 2,2 milioane lei, pentru găuri de milioane

În luna martie a acestui an, o echipă de inspectori financiari de la Curtea de Conturi a României a efectuat un control la Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov, rezultatele menţionate la Procesul Verbal de Constatare fiind de-a dreptul scandaloase. S-a depistat un jaf fără precedent, de ordinul zecilor de miliarde de lei, maşini dispărute, o risipă deşănţată a banilor pe celulare, date altor persoane străine instituţiei (n.n.-şefilor din CJ Ilfov), prime ilegale de cîte 70 – 80 milioane de lei, achiziţii frauduloase, fără organizarea de licitaţii şi multe altele, care în mod normal ar fi impus arestări şi trimiteri în judecată. Practic, în cazul unor urgenţe medicale, există pericolul ca din lipsă de fonduri, bolnavii care au cotizat o viaţă la fondul de asigurări, să nu poată beneficia de un tratament adecvat. Raportul Curţii de Conturi a României, deşi a inventariat în mare ilegalităţile comise, nu a făcut decât să administreze o amendă de 2 milioane lei (adică minimum prevăzut de lege), cumătrului lui Bebe Ivanovici – director economic, Gabriel Vâlcea, pe care acesta a achitat-o imediat, bucuros să scape atât de ieftin. O altă amendă a fost dată fostului preşedinte al Casei de Sănătate, Elena Butu, de numai 200.000 de lei, achitată imediat, în aceeaşi manieră.

Bebe spală putina

Raportul Curţii de Conturi a ocolit însă orice referire la Bebe Ivanovici, care din vara trecută şi până în prezent a încasata zeci de milioane de lei, ca membru al consiliului de Administraţie, deşi nu avea dreptul să deţină o astfel de calitate. Legea Administraţiei Publice Locale, prevede la art. 30, că este incompatibilă calitatea de consilier (deţinută de Ivanovici) cu “calitatea de funcţionar în cadrul serviciilor publice de interes local şi judeţean” şi cu funcţia de manager sau membru în consiliul de administraţie al regiilor autonome ori de conducător al societăţiilor comerciale infiinţate de consiliile locale sau de consiliile judeţene”. Este logic, cătă vreme Consiliul Judeţean este cel care numeşte o parte din membrii CA al Casei de Sănătate.
Imediat după controlul Curţii de Conturi, mai precis acum două săptămâni, Bebe Ivanovici si-a dat demisia din CA al Casei de Sănătate, pentru a i se pierde urma, după ce a încasat sume uriaşe pentru „munca” depusă. Camarila lui de directori continuă însă să ocupe funcţiile deţinute, sub înalta sa protecţie, pentru că în România, un individ ca Bebe Ivanovici, care profită de calitatea sa de şef de filială judeţeană a PDSR, îşi permite să facă orice. În prezent , Bebe Ivanovici este singurul preşedinte de consiliu judeţean din ţară, care are dosar penal pentru abuz în serviciu, aflat pe rolul Curţii Supreme de Justiţie, pentru fraude comise în 1996, când era secretar de stat la SSPR şi tipărea fraudulos zeci de mii de certificate de revoluţionar.

12 Dacii cumpărate de şefi din banii Casei

Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit că directorul economic Gabriel Vâlcea (cumătrul lui Bebe) este răspunzător pentru cumpărarea a 12 autoturisme Dacia, de la firma Băneasa SA, pentru persoane fizice cu funcţii de conducere din Casa de Sănătate. Banii achitaţi au fost însă ai Casei, urmând, chipurile, să fie plătiţi în rate Casei. Controlul nu a dat însă de urma baniilor returnaţi, neexistând acte contabile care să justifice suma de 244,8 milioane lei, dispărută fără urmă. Surse avizate spun că banii au fost depuşi într-o bancă, să facă pui, pentru ca dobânda să intre în alte buzunare. Pentru acest caz, lui Gabriel Vâlcea i s-a făcut dosar penal, pentru abuz în serviciu, la Prachetul Buftea, dar nu la sesizarea Curţii de Conturi.

Premieri ilegale de 779 milioane lei

La finele anului 2000 s-au dat prime conducerii de 779 milioane lei, fără a exista buget pentru aceste cheltuieli. Astfel, unii directori şi-au tras premii de 70-80 de milioane lei, deşi restul salariaţilor nu au văzut mai mult de 1 milion de lei, de persoană. Responsabili de această “risipă” sunt nominalizaţi: Tudor Nicoleta, Gabriel Vâlcea, Mirela Georgescu şi Elena Butu. Redacţia Ziua se află în posesia unor documente incendiare, care atestă că s-au dat prime unor salariaţi, dar banii au fost încasaţi de alte persoane, în locul salariaţilor, semnând în fals, alte persoane. Câţi bani s-au delapidat în felul acesta nu se ştie, cum nu se ştie nici cu cine au fost împărţiţi.

Achiziţii de miliarde fără licitaţie publică


Începând din septembrie 2000, s-au achiziţionat zeci de aparate de aer condiţionat, de la SC Industrial Construct SA, fără organizarea de licitaţii (n.n. – acest fapt constituie infracţiunea de abuz în serviciu – pentru o faptă asemănătoare a fost trimis în judecată Bebe Ivanovici, pentru că a tipărit fără licitaţie 30.000 de certificate de revoluţionar). Aparatele au costat circa jumătate de miliard, dar Casa de Sănătate a angajat şi contracte de service şi reparaţii curente, plus alte instalaţii de climatizare, de peste 3 miliarde de lei. Multe aparate nici nu s-au mai găsit la numărătoare fiind furate şi cărate la alţii acasă. De asemenea, s-au făcut achiziţii de bunuri care nu aveau legătură cu obiectivul de activitate al Casei, respectiv ciorapi de damă, mobilă, aparatură de bucătărie, mâncare de câini, developare foto, ciocolată etc. Pentru aceste achiziţii, fără licitaţie, au declaraţi răspunzători: Elena Butu, Tudor Nicoleta, Marius Stoian (preşedinte), Gabriel Vâlcea şi Eugen Ionescu (şef serviciu administrativ).

365 milioane de lei pentru conversaţii pe “celular” cu protectorii de la CJ Ilfov

Controlul a depistat că pentru anul 2000 , s-au cheltuit peste 365 milioane de lei, pentru conversaţii pe telefoane mobile, din care de 141 milioane lei a fost cheltuită ilegal. S-au constata cazuri în care o persoană deţinea mai multe “celulare” (n.n le foloseau rudele acestora). Dr. Marius Stoian a denunţat controlorilor financiari faptul că i s-au reţinut bani pentru multe din telefoanele decontate de Casa de Sănătate, dar care “erau deţinute de persoane străine instituţiei. Directorul economic m-a spus la tot Consiliul Judeţean, la cei ce posedau telefoane, neavând nici o legătură cu noi”. De fapt, telefoanele plătite de Casa de Sănătate erau folosite de conducerea Consiliului Judeţean Ilfov, care emitea, ilegal, chitanţe de plată. Acest sisteam mafiot a fost aprobat de CA al Casei de Sănătate, din care făcea parte şi Bebe Ivanovici. Din declaraţiile date de împricinaţi, a rezultat fără echivoc că rubedeniile din conducerea CJ Ilfov vorbeau la telefon pe banii Casei de Sănătate, scuzele oferite fiind de genul : “Trebuia să ţinem o legătură foarte strânsă cu CJ Ilfov şi să răspundem la orice oră la telefon”.

Vilă de vacanţă pentru “Cosa Nostra”

Raportul mai reţine că în vara anului 2000, Casa a încheiat un contract de prestări servicii turistice cu WIN 63 Prosecom SRL, pentru punerea la dispoziţie a vilei “ Nufărul” din Eforie Nord. Pretextul invocat a fost că de aceste servicii va beneficia “sindicatul Casei” şi s-a plătit fără documnete justificative, suma de 190 milioane lei către WIN 63 Prescom SRL. În realitate, nu exista buget pentru astfel de cheltuieli, iar sindicatul nu avea bani pentru astfel de sejururi. Cine a beneficiat însă de zilele de recreere de la vila din Eforie Nord ? Toată camarila lui Bebe Ivanovici, care după atâta muncă avea nevoie de soare şi aerul curat de mare, pentru a-şi reîncarca bateriile.

3 comentarii:

  1. Este legal ce au facut cei doi soti.....pentru ca banii au intrat in bugetul familiei.Cum vorbeste acest om despre moralitate, despre furturi si acte ilegale in primarie??? Un pion al lui Bebe Ivanovici

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiti de ce vrea sa fie primar??? S-au terminat banii de la CAS si vrea ceva si de la Primarie....

    RăspundețiȘtergere
  3. rusinica bre nenea,eu credeam ca esti serios,salutari din pietrosani-tr ,recanno.e adevarat ce se spune aici? daca da eu va spun sa va fie dupa ceafa,pe afaceriagricole.net era gata gata sa cred ca sunteti un samaritean adeva.ce de jeguri in tara asta...

    RăspundețiȘtergere

comenteaza pertinent! fara insulte sau injurii, altfel comentariile vor fi sterse!